0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

In een monumentaal pand wonen is over het algemeen prachtig. Je woont in een huis met een rijke geschiedenis, en het huis is vaak ook nog eens prachtig. Er kleeft alleen wel een groot nadeel aan het wonen in een monumentaal pand: Je mag niet heel veel aan het pand veranderen, aangezien het de bedoeling is dat je het pand zo veel mogelijk in originele staat houdt. Dit zorgt ervoor dat je veel vrijheid verliest, maar er is alsnog veel mogelijk. Bijvoorbeeld met de houten vlaggenmasten van www.vlaggenmasten.nl. Want zoveel mogelijk in originele staat betekent niet dat helemaal niets mogelijk is.

  • Binnen heb je meer vrijheid

Als je aan de buitenkant van je huis weinig mag veranderen betekent dat niet dat je binnen geen vrijheid hebt. Het doel van de benoeming van een pand tot monumentaal is voornamelijk het behouden van het aanzicht. In de ruimtes die vanaf de straat niet zichtbaar zijn heb je dus grotendeels vrij spel, en kan je doen wat je wil. Dit betekent niet dat je niet op hoeft te letten, sommige veranderingen binnen kunnen namelijk onverwachte gevolgen hebben. Een balk die onbelangrijk lijkt kan onverwacht dragend blijken. Vroeger werd er namelijk niet goed bijgehouden wat waarvoor was.

  • Een houten vlaggenmast

Als je een monumentaal pand wil aanpassen kan je soms al tegen de kleinst mogelijke dingen aanlopen. Een van die dingen is de vlaggenmast. De meeste vlaggenmasten die je tegenwoordig kan kopen zijn van polyester of aluminium, maar die materialen waren er in de 19e eeuw nog niet, dus bij een monumentaal pand heb je toch echt een andere vlaggenmast nodig. De oplossing is een houten vlaggenmast. Houten vlaggenmasten worden namelijk al millennia gebruikt, en als er bij jouw monumentale pand vroeger een vlag gehesen werd dan was dat waarschijnlijk in een houten vlaggenmast.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %