0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

Kale muren zijn natuurlijk niet mooi en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om de muren te bedekken met mooie kunstwerken, schilderijen of foto’s en diploma’s. Of zelfs speciale objecten! Denk aan een trouwjurk, een gedroogd boeket of een borduurwerk. Zelfs gesigneerde sportshirts worden wel eens ingelijst en opgehangen. Of een mooie spiegel waarmee je ook jouw kamer ruimtelijker kunt laten lijken. Het staat in ieder geval buiten kijf dat op dit moment de meeste mensen voor de gouden lijst kiezen. Deze lijst is bezig aan een opmars en in onze blog vertellen we waarom dat zo is.

Geen massieve gouden lijst

Gouden lijsten worden niet van massief goud gemaakt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het feit dat de lijsten onbetaalbaar zijn. De prijs van goud is natuurlijk een goede reden om een lijst niet van massief goud te maken, maar het is ook een te zacht materiaal. Daarom worden lijsten van andere materialen, zoals hout, metaal en aluminium in het goud gespoten. Voor het oog heb je dus wel een gouden lijst aan de muur hangen, maar feitelijk is het niet een lijst van goud.

De keuze uit verschillende materialen

De lijst heeft dus een gouden coating. Professionele lijstenmakers spuiten de lijsten op professionele wijze in de gouden tint die je wilt. Met als doel dat jij straks een mooie gouden lijst aan de muur kunt hangen. De lijsten worden doorgaans van hout, metaal, aluminium of kunststof gemaakt. De beste keuze is aluminium vanwege de duurzaamheid, maar hout is een betere keuze als je bijvoorbeeld een landelijk interieur hebt. Dat is ook iets om op te letten, want het materiaal dat je kiest moet je wel afstemmen op de materialen die je in het interieur hebt gebruikt.

Een echte blikvanger in je woonkamer

De gouden lijst is een echte blikvanger in jouw woonkamer en de kleur is met vrijwel ieder kunstwerk te combineren. Het is natuurlijk wel afhankelijk van je interieur of de gouden lijst wel past. Goud is een kleur die op dit moment veel in Scandinavische interieurs wordt gebruikt. Vooral de woonaccessoires zijn dan van goud of bevatten gouden accenten. Een gouden lijst zou hier uitstekend bij passen. Goud heeft niet alleen een luxueuze uitstraling, maar het zorgt ook voor meer warmte en sfeer. De reden dat de lijst zo immens populair is heeft te maken het feit dat ook steeds meer mensen kiezen voor het Scandinavische interieur. Maar ook in moderne inrichtingen komt goud vrij veel voor.

In alle vormen en maten verkrijgbaar

De gouden lijst kun je in verschillende tinten goud laten spuiten en je kunt natuurlijk ook kiezen uit uiteenlopende vormen. Van de lijst in een barok stijl tot aan de minimalistische lijst of je kiest natuurlijk voor een unieke baklijst als je echt iets speciaals aan de muren wilt hangen. Je hebt in ieder geval voldoende keuze uit verschillende soorten en stijlen lijsten. Heb je een afwijkende maat nodig? Dan kun je bijvoorbeeld ook de hulp inschakelen van een professionele lijstenmaker. Die een lijst op maat maakt en desgewenst ook het object of kunstwerk voor je inlijst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %