0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Wanneer mensen van plan zijn om een nieuwe vloer te laten realiseren in hun woning zijn het niet zozeer uitsluitend de visuele, maar vooral de praktische eigenschappen waar het meest van allemaal rekening mee wordt gehouden. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat de zogenaamde giet vloer door de jaren heen aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld van cruciaal belang dat hun vloer eenvoudig valt schoon te maken, maar bovendien wil men er ook graag op kunnen rekenen dat ze bijvoorbeeld comfortabel is om overheen te lopen. Dit zijn stuk voor stuk eisen waaraan kan worden voldaan met een gietvloer. Zou je hier nu graag meer over te weten willen komen? Dan is het zonder meer de moeite waard om verder te blijven lezen.

Wat zijn de eigenschappen van een giet vloer?

Er zijn verschillende vrij typische eigenschappen waar je op kan rekenen bij het laten realiseren van een gietvloer in je woning. Om te beginnen geldt voor dit type vloer bijvoorbeeld dat ze over een zeer geringe opbouwhoogte beschikt. Dit betekent concreet dat je in tegenstelling tot bij een betonvloer geen rekening moet houden met een opbouwhoogte van bijvoorbeeld 7 centimeter. Voor de giet vloer geldt dat je voldoende hebt aan een dikte van amper enkele millimeters. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk best een niet onaanzienlijk verschil betekent.

Naast bovenstaande zal je uiteraard in de praktijk eveneens kunnen vaststellen dat een giet vloer beschikt over naadloze eigenschappen. Dit betekent concreet dat je kan rekenen op een aantal niet onbelangrijke extra voordelen. Zo komt het bij dit type van vloer bijvoorbeeld niet voor dat je, je pijn doet wanneer je over de vloer wandelt. Dat is bij een niet naadloze vloer zoals een tegelvloer veelal wel het geval. Bovendien zorgt het ontbreken van naden en groeven er eveneens voor dat het onderhoudsvriendelijke aspect extra in de verf wordt gezet. Ook dat is uiteraard best interessant.

In welke kleuren kan je ze precies realiseren?

Voor de giet vloer geldt dat ze te realiseren valt in menig aantal verschillende kleuren. Meer concreet betekent dit dat je niet langer uitsluitend aangewezen bent op de welbekende grauwe, grijze kleur, integendeel. Dat is voor veel mensen zomaar een extra reden om te kiezen voor dit type vloer. Heb jij er namelijk voor gekozen om in je interieur gebruik te maken van enkele zeer specifieke kleuren en wil je graag één van deze kleuren terug zien komen in je vloer? Dan is dat bij de keuze voor een giet vloer in principe zonder al te veel problemen mogelijk. Bespreek dit wel even met je vakman.

Eigenlijk een ontzettend interessante keuze

We kunnen in de praktijk eigenlijk alleen maar stellen dat er ontzettend  veel interessante voordelen zijn verbonden aan de realisatie van een giet vloer in je woning. Niet alleen ziet een dergelijke vloer er namelijk fantastisch mooi uit, bovendien is het ook nog eens zo dat ze over uitstekende, praktische eigenschappen beschikt. Spreekt dit alles jou ook wel aan? Dan heb je wellicht ook voor jou zomaar de meest interessante vloer gevonden die er op de markt is terug te vinden op www.g-vloeren.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %