0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

Een kinderbed met lades is een mooie toevoeging voor de kinderkamer. Je hebt natuurlijk een beperkte ruimte waardoor je slim om moet gaan met de ruimte die je hebt. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte, is het vaak slim om in de hoogte te gaan bouwen. Dit is precies wat een kinderbed met lades kan gaan doen. Door wat hoger te gaan slapen, zorg je ervoor dat er aan de onderkant ruimte vrijkomt om spullen op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan kleren, maar ook kinderspeelgoed.

Een kinderbed met lades in verschillende hoogtes

Een bed kan voorkomen in verschillende hoogtes. Het voordeel van een hogere hoogte is dat je meer spullen aan de onderkant kan opbergen. Echter wordt het bed daardoor steeds gevaarlijker en moeilijker in te stappen. Het is dus een overweging die je moet maken bij het kiezen van een bed. Een hoger bed kan vaak zelfs gecombineerd worden met een bureau. Daardoor heeft het kind ook een werkplek die je niet ergens anders meer hoeft te plaatsen. Er zijn vrij hoge bedden, maar er zijn ook vrij lage bedden. Lage bedden zijn erg handig voor wanneer een kind makkelijk het bed in wil stappen. Aan de onderkant is er niet veel ruimte, maar er is ruimte genoeg om een aantal lades onder te plaatsen.

Veiligheid bij het kiezen van een bed

Bij het zoeken naar een kinderbed met lades is het belangrijk om goed op de veiligheid te letten. De veiligheid van het kind is natuurlijk erg belangrijk. Je kunt niet altijd op het kind letten, vooral niet wanneer iedereen aan het slapen is. Het is daarom belangrijk om de kinderkamer zo veilig mogelijk in te richten. Een van de dingen waar je naar kunt kijken om de veiligheid te verbeteren is het kinderbed. Vooral in de hoogte is de veiligheid erg belangrijk omdat de schade groter wordt wanneer je van deze hoogte valt. Voor een kind is het daarom belangrijk om wat hogere randen te hebben zodat je wordt tegengehouden tijdens het rollen en dus niet uit het bed valt. Bij lagere bedden komt dit minder vaak voor omdat er vrij weinig mis kan gaan wanneer je uit het bed valt. Voor een hoger kinderbed met lades is het echter een must om verhoogde randen te hebben.

Waar je ook naar moet kijken is hoe gemakkelijk een kind in en uit een kinderbed met lades kan gaan stappen. Vooral bij hogere bedden kan het lastig zijn om in en uit een bed te gaan stappen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ladder. Een ladder kan echter vrij gevaarlijk zijn wanneer het donker is. In het donker kun je namelijk minder goed zien en is de kans groter dat je treden mist. Daarom is het beter om een ladder te hebben die wat schuin oploopt in plaats van eentje die helemaal verticaal staat.

Kiezen voor de juiste grootte

Het is ook belangrijk om de juiste grootte te nemen voor een kinderbed met lades. Een kind groeit namelijk waardoor je rekening moet houden met de toekomstige groei tijdens het kiezen van een bed.

Bekijk onze kinderbedden en creëer een droomkamer met PETIT PUK.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %