0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Het wordt steeds moderner om zelf meubels te maken of gepersonaliseerde meubels te kopen. Het leuke van zelf meubels maken is dat je compleet de controle hebt over het eindresultaat en dat het voldoening zal geven omdat je het resultaat van je eigen inspanning in de woonkamer zal zien staan. Ben je nog helemaal nieuw met het maken van meubels? Geen probleem, we bespreken een aantal dingen die van belang zijn. Om te beginnen, het maken van groeven. Veel meubels zijn in de basis gemaakt van hout. Niet elke plank past natuurlijk perfect in of op elkaar en dit zal met veel precisie bewerkt moeten worden. Hoe doe je dit? Vaak is een groeffrees de beste oplossing.

 

Waarom heb je groeven nodig?

Om te beginnen is het belangrijk dat we even duidelijk maken wat er bedoeld wordt met groeven. Groeven zijn bij wijze van spreken de gleuven die aan de zijkant van de planken gemaakt worden zodat het materiaal goed aansluit op ander materiaal (hout voornamelijk). Vergelijk het een beetje met materiaal dat de ikea in een bouwpakket stopt wanneer jij daar een bed, kast, tafel, of stoel koopt. Er zijn altijd een aantal schroeven nodig om het materiaal te verbinden maar de juiste groeven zitten er vaak al in zodat het simpelweg in elkaar geschoven kan worden. Wanneer je zelf meubels gaat  maken zal je deze groeven dus zelf moeten maken. Wanneer jij dit niet doet zal het onmogelijk worden om het meubelstuk te maken zonder dat er gekke hoeken en/of heel veel schroeven bij komen kijken. Het is dus van belang om groeven te plaatsen op de juiste plekken voor een optimaal resultaat.

 

Hoe maak je groeven?

Een groeffrees is een speciaal stuk gereedschap waarmee makkelijk groeven gemaakt kunnen worden in verschillende soorten hout. Door de kracht van de machine is er vaak weinig inspanning nodig om het gewenste resultaat te behalen en zal het werk erg nauwkeurig zijn. Wanneer jij een groeffrees gaat aanschaffen of gebruiken is het van belang te kijken welk formaat en diepte nodig is voor het maken van de groeven. Twijfel je? Vraag dan een expert om deskundig advies.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %