0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Heel wat mensen houden van de aanwezigheid van één of meerdere kamerplanten in hun woning. Wanneer ook jij met het idee speelt om (voor het eerst) een dergelijke plant te kopen spreekt het voor zich dat je, je waarschijnlijk zal afvragen waar je op dit vlak allemaal rekening mee moet houden. Het spreekt namelijk voor zich dat er heel wat verschillende soorten kamerplanten op de markt zijn terug te vinden. Wil jij graag een kamerplant bestellen die over de hele lijn zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen? Dan is het zeker interessant om verder te blijven lezen.

Over welke uitstraling moet je kamerplant beschikken?

Het eerste waar je bij een kamerplant bestellen rekening mee zal willen houden heeft te maken met de uitstraling waarover ze moet beschikken. Het spreekt dan ook voor zich dat afhankelijk van de keuze van het type kamerplant de uitstraling niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Voor een groene bladplant geldt bijvoorbeeld dat ze beschikt over bladeren die het hele jaar door mooi groen blijven. Dat is echter niet alles. Een andere optie is kiezen voor een bloeiende kamerplant. Voor een dergelijk exemplaar geldt dat ze beschikt over kleurrijke bloemen. Na de bloei kan er evenwel in de praktijk worden vastgesteld dat ze heel wat minder mooi zal zijn.

Bij een kamerplant bestellen kan er tegenwoordig natuurlijk ook voor worden gekozen om een cactus aan te schaffen. Voor deze planten geldt dat ze er bekend om staan over een ongelofelijk stoer uiterlijk te beschikken. In het bijzonder voor de grote(re) exemplaren geldt bovendien dat we ze kunnen bestempelen als rasechte eye-catchers. Tot slot spreekt het voor zich dat ook zogenaamde vetplanten ongelofelijk populair zijn. Ze staan dan ook prachtig in elk hedendaags interieur.

Hoeveel aandacht wil je geven aan je kamerplant?

Het spreekt voor zich dat je bij een kamerplant bestellen ook even na zal willen denken over de hoeveelheid aan werk die je er (al dan niet) aan wenst te besteden. Ook dit is namelijk een zeer belangrijk aandachtspunt. Wil je graag elke dag even bezig zijn met je kamerplant omdat dit voor jou pas echt even optimaal ontspannen is? Dan kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om te kijken in de richting van een tropische plant die veelal over vrij stevige eisen beschikt op vlak van verzorging.

Wil je liever een kamerplant bestellen waar je zo weinig mogelijk omkijken naar hebt? In dat geval zal je voorkeur uitgaan naar een zogenaamde “low maintenance plant”. In deze situatie zouden kamerplanten zoals bijvoorbeeld Sansevieria, Ficus Elastica, Bromelia, Dracaena en Clusia het overwegen waard kunnen zijn. Deze vereisen stuk voor stuk slechts een zeer beperkte verzorging.

Een kamerplant bestellen? Denk goed na over de beste optie!

Heel wat mensen die een bepaalde kamerplant bestellen zonder daar eerst even het nodige onderzoek voor uit te voeren komen tot de vaststelling dat ze jammer genoeg het verkeerde exemplaar hebben aangekocht. Mogelijks voldoet de plant immers niet aan de vooropgestelde eisen op vlak van uitstraling of vereist ze bijvoorbeeld veel te veel (of net te weinig) verzorging. In ieder geval, wil je niet teleurgesteld worden door de kamerplant die je gaat kopen? Dan is op voorhand een beetje onderzoek doen op www.regiobloemist.nl dus altijd een absolute aanrader.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %