0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Wanneer u een ruimte opnieuw gaat inrichten, dan is de kans groot dat u kijkt naar nieuwe meubelen, denk aan een gigant als Ikea of Leen Bakker. Maar heeft u ook wel eens overwegen om te gaan voor antieke meubelen? Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige antieke buffetkast. Ik hoor u denken, een antieke buffetkast kan best veel gaan kosten. Maar niets in minder waar. Antiek betekent niet automatisch duur. Uiteraard zijn er unieke stukken te verkrijgen waar prachtig vakwerk in zit, welke van een unieke houtsoort zijn gemaakt of een kast van een bouwjaar ver in het verleden.

Antiek kan ook erg betaalbaar zijn

Nieuwe meubelen worden doorgaans aan de lopende band (letterlijk) gemaakt. Denk aan de meubels van meubelgigant Ikea. De onderdelen van deze meubelen komen uit fabrieken waar duizenden stuks van gefabriceerd worden. Hierdoor is de prijs te drukken en is het mogelijk om relatief goedkoop een gehele inrichting te verkrijgen. Veel antieke meubelen zijn met de hand geproduceerd. Dit heeft enkele voordelen. Zo is elk meubelstuk uniek. Elke meubelmaker heeft een eigen stijl. Deze stijl zal ook weer verschillen per regio. Een ander voordeel van een handgemaakt meubelstuk is dat deze zorgvuldig in elkaar is gezet en uitvoerig is gecontroleerd door de meubelmaker. Dit komt ten goede aan de levensduur van de meubelen, als wel de stevigheid. Doordat de meubelen van materialen zijn gemaakt die (tegenwoordig ook nog) in overvloed aanwezig zijn, kunnen er kosten bespaard worden op de materialen.

Ook de meubelen hoeven niet ouderwets te ogen

Wie aan antiek denkt, denkt ook vaak dat de meubelen oud ogen. Echter is dit lang niet bij alle meubelen zo. Dit komt namelijk dat sommige stijlen weer terugkomen en weer helemaal hip worden. Denk aan prachtige buffetkasten die een statig voorkomen hebben en daarmee luxe uitstralen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %