0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Een sedumdak aanleggen brengt vele voordelen met zich mee. Je kan het natuurlijk voor jezelf doen omdat je het mooi vindt. Maar wist je dat er nog vele andere voordelen aan zitten? Je hebt de voordelen voor de natuur omdat de biodiversiteit verhoogt in je omgeving. Daardoor creëer je meer leefomgeving voor kleine diertjes, vogels en insecten. Ook de omgevingstemperatuur neemt af en overtollig regenwater wordt opgenomen waardoor de riolen minder overbelast worden. Omdat deze omgevingstemperatuur af neemt kunnen zonnepanelen tot wel 25% meer energie opnemen. Heb je dus zonnepanelen? Dan is dit de perfecte combinatie. Een sedumdak is ook een soort van natuurlijke isolatie. In de zomer houdt het je huis lekker koel en in de zomer hoef je de kachel minder hard te stoken, wat je weer gas bespaard. Naast dat een sedumdak natuurlijke isolatie is, geeft het ook natuurlijke bescherming. Je dak wordt altijd aangetast door regen kou wind etc. Een sedumdak beschermd hiertegen waardoor je dak wel 2 tot 3 keer langer mee kan gaan.

 

Sedumdak zelf aanleggen

Je kan een sedumdak laten aanleggen door specialisten. Maar heb je wat tijd over? Dan zou je kunnen overwegen om zelf het sedumdak aan te leggen. Een sedumdak aanleggen is niet erg moeilijk. Je zal wel goed moeten nakijken of je dak dit gewicht kan houden, een sedumdak kan na een regenval wel 80 kilo per vierkante meter wegen.

 

Sedumdak laten aanleggen

Lijkt het je toch niet wat om zelf te gaan klussen dan kun je dit altijd laten uit besteden. De specialisten zullen meten of je dak het gewicht kan houden. Ze zullen de zware matten omhoogtillen en aanleggen. En ze zorgen er ook voor dat je je niet druk hoeft te maken om lekkage. Het dak wordt met een goede afvoer aangelegd zodat het water makkelijk kan wegstromen zonder lekkage.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %