Kledingkast
0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

Vind je dat je huidige kast niet genoeg ruimte heeft om alles op te bergen? Of ben je toe aan een kledingkast in een andere stijl? Dan is het misschien tijd om een kast op maat te laten maken. Een kast op maat kan speciaal worden ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen en perfect in de ruimte te passen. In deze blogpost bespreken we enkele punten waar je op moet letten bij het laten maken van een kast op maat.

1. Kijk goed naar de ruimte

Wanneer je een kledingkast op maat wilt laten maken, is het verstandig om als eerste goed te kijken naar de ruimte waarin je de nieuwe kast wilt laten plaatsen. Meet de ruimte die je beschikbaar hebt op en zorg ervoor dat je alle maten dubbelcheckt voordat je ze doorgeeft aan de meubelmaker. Een ander ding dat je moet overwegen is de hoogte van de kast. Wil je dat de kast helemaal tot aan het plafond komt, of wil je dat hij korter is zodat je gemakkelijk bij de spullen op de bovenste planken kunt? Denk niet alleen de hoogte en diepte van de kast zelf, maar denk ook aan hoe breed de deuren kunnen zijn zodat ze goed geopend kunnen worden. Al deze ruimtelijke aspecten zijn van groot belang om jouw kast op maat helemaal aan te laten sluiten bij jouw wensen en ruimte.

2. Denk na over welke soort kast je wilt

Er zijn veel verschillende soorten kasten waaruit je kunt kiezen. Een van de meest populaire soorten is de inloopkast, die veel ruimte biedt om kleding en schoenen op te bergen. Als je niet veel ruimte beschikbaar hebt, dan zijn er ook kleinere soorten kasten mogelijk, zoals een ondiepe reach-in closet.

3. Overweeg de kastindeling

Hoe kleiner de kast, hoe creatiever je om moet gaan met de ruimte. Een goede en overzichtelijke indeling helpt hierbij. Bij het ontwerpen van de op maat gemaakte kast, moet je rekening houden met de beschikbare ruimte wanneer je het type indeling bepaalt. Ondiepe planken nemen vaak minder ruimte in dan een stang waaraan grote kleerhangers gehangen moeten worden. Ruimte om kleding op te hangen is echter wel erg fijn om kreukels te voorkomen. Vind je het belangrijk dat de kast zo stofvrij mogelijk is? Dan zijn uitschuifbare lades wellicht een goede optie. Het is natuurlijk ook mogelijk om alle soorten te combineren, zodat je voor ieder type kledingstuk een geschikte opbergmogelijkheid hebt. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uitgaat qua look en gebruiksgemak!

4. Denk na over de gewenste stijl

Zodra je hebt bepaald wat voor soort kast en indeling je wilt, is het tijd om na te denken over de kleur en stijl van de op maat gemaakte kast. Ga je voor een strakke en stijlvolle look, of ben je meer van een traditioneel ontwerp? Een draaideurkast kan bijvoorbeeld wat minder modern aanvoelen dan een schuifdeurkast. De sky is de limit als het gaat om het aantal mogelijkheden. Heb je moeite met het maken van een keuze? Vraag dan advies aan meubelmakers. Zij zullen je een aantal ideeën en suggesties kunnen geven die helpen bij het creëren van de perfecte kast voor jouw behoeften.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %