0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Het vervaardigen van duurzame meubelen houdt niet alleen in dat de omgeving waarin ze gemaakt worden respectvol is voor het milieu, maar ook dat er rekening gehouden moet worden met de materialen waarmee ze gemaakt zijn. Deze materialen moeten voldoen aan specifieke specificaties, voldoen aan regelgeving en de circulaire economie bevorderen.

Om een ​​milieuvriendelijk meubel te ontwerpen, is het erg belangrijk dat de methodologie die door het bedrijf wordt gebruikt, overeenkomt met de basisvereisten van eco-design dat de Europese norm haalt. Het heeft geen zin om te zeggen dat je ecologische meubelen hebt gemaakt als je je niet aan de vastgestelde richtlijnen houdt.

Bij de fair furniture group zijn ze zich hiervan bewust, daarom zijn alle materialen die ze gebruiken bij het vervaardigen van onze meubels verantwoord: van het hout tot de stoffen, met respect voor de natuur en zorg voor de planeet.

Duurzame meubels

Tijdens het fabricageproces van een meubel moeten ze rekening houden met een maximaal respect voor het milieu en een zo laag mogelijke impact op het milieu: op deze manier dragen ze aanzienlijk bij aan de zorg voor onze planeet.

Of een meubel duurzaam is of niet, hangt af van de levenscyclus, de duur en het daaropvolgende beheer van het afval, evenals de materialen waarvan het is gemaakt. Het belangrijkste verschil tussen een verantwoord meubel en een conventioneel meubel is dat bij de fabricage van het duurzame meubel rekening wordt gehouden met het circulaire economiemodel.

De circulaire economie is gebaseerd op het gebruik van hulpbronnen, waarbij wordt geprobeerd het gebruik van grondstoffen zoveel mogelijk te verminderen, evenals het genereren van afval. Het streven is dan ook om de materialen van een meubel zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyclen en dat de materialen aan het einde van de levensduur gebruikt kunnen blijven worden voor de vervaardiging van andere meubels.

Milieuvriendelijke materialen voor meubels

Zoals eerder vermeld, moet bij de productie van meubels niet alleen rekening worden gehouden met het milieu of de faciliteiten, maar ook met de materialen. De fairfurnituregroup werkt louter met duurzaam of gerecycled materiaal.

Hout

Hout is één van de fundamentele basisprincipes als het gaat om het maken van meubels. In het geval van ecologisch meubilair is het hout dat wordt gebruikt voor de productie ervan afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, die het herplanten van bomen bevorderen en niet bijdragen aan de ontbossing van ecosystemen door illegale houtkap.

Om ervoor te zorgen dat het gebruikte hout het juiste hout is, moet het het FSC (Forest Stewardship Council) of PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) label hebben.

Houtsoorten

Grenen: Dennenhout is zeer flexibel en sterk en wordt in de meeste meubels gebruikt. Massief grenen wordt bijvoorbeeld gebruikt om planken, tafels, stoelen, bedden of banken te maken.

Eiken: eikenhout wordt gekenmerkt door zijn sterke, harde, dichte en resistente eigenschappen, waardoor het soms moeilijk is om mee te werken. Dit hout wordt gebruikt om traditionele omgevingen te creëren die duurzaamheid en stevigheid weerspiegelen.

Beuken: beukenhout is hard en zwaar. Het heeft een uniforme textuur die geschikt is voor vernissen en polijsten. Beuken meubelen worden als van zeer goede kwaliteit beschouwd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %