0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Dichter bij Enschede of Hengelo?

Voor mijn studie tijd ging ik naar bedden enschede terwijl een vriend zei dat je beter niet bedden enschede kan zoeken maar naar bedden Hengelo. Hengelo heeft immers veel betere winkels. Maar mij ging het erom dat ik mijn matras voor op bed op de fiets mee kon nemen dus was afstand het meest relevant. De afstand tussen verschillende locaties is eigenlijk alleen maar meer relevant aan het worden in tegenstelling tot wat veel mensen dachten. Het idee in de 19e en 20e eeuw was dat door hogere mobiliteit en dingen als telefoons en internet zouden we niet meer van die klassieke steden hebben.

Bezoek jouw favoriete beddenzaak in Hengelo. Check in Google de openingstijden en maak er een leuk uitstapje van!

Wat is een klassieke stad?

De stad is iets wat nog niet zo heel erg lang bij de mensheid heeft gehoord. Maar toch is het één van de dingen die we het meest associëren met mensen. Dat heeft te maken met alles wat een stad bewerkstelligt. Dankzij het bestaan van steden zijn mensen in staat om grootse dingen te doen omdat ze eindelijk niet bezig hoeven te zijn met eten of andere basisbehoeftes. Maar de stad kwam wel met nadelen. En aan het eind van de 19e eeuw waren deze nadelen heel erg. Complete pleinen lagen soms vol met uitwerpselen. Kinderen groeiden op met verkeerde botten. Het was niet raar dat men dacht dat we de klassieke stad zouden achterlaten.

Moeilijke informatie

Feit is dat we meer mobiliteit hebben en dat we nog veel meer methodes van communicatie hebben dan ooit te voren maar we gebruiken deze nieuwe aanwinsten voornamelijk om eigenlijk alleen maar meer redenen te creëren om dicht bij elkaar te wonen. Er zijn nu mensen die taken uitvoeren op een dagelijkse basis die 300 jaar geleden te complex waren voor iedereen. Er is alleen maar meer behoefte om gemakkelijk face-to-face te praten omdat de complexiteit van alles flink is toegenomen. En we zijn nu in staat om bedrijven en organisaties te creëren waarbij in principe duizenden mensen gezamenlijk een probleem oplossen. Wel handig als sommige mensen dan face-to-face kunnen praten.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %