0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Ik vind het al lange tijd te donker in mijn zitkamer overdag. Ik ben daarom een aantal weken geleden gestart met het maken van een glazen uitbouw om te zorgen voor meer lichtinval. Het was aan het begin lastig om te kiezen hoe de uitbouw er precies uit moest gaan zien zonder het uitzicht op onze prachtige tuin te verpesten. We hadden daarom besloten om de uitbouw te maken met behulp van een architect en aannemersbedrijf. De architect kon ons helpen om een manier te vinden om te zorgen voor genoeg lichtinval zonder ervoor te zorgen dat het uitzicht op de tuin werd ontnomen.

In het ontwerp zou het dak in een kleine hoek schuin aflopen zodat er ook extra lichtinval in de woonkamer zou komen in plaats van alleen in de uitbouw zoals bij een uitbouw met een plat dak vaak het geval is. De 2 grote glazen dakpanelen zouden in een dik stalen frame worden geplaatst om te zorgen dat de constructie stevig zou zijn. De uitbouw werd vervolgens met de tuin verbonden met behulp van een glazen schuifdeur zodat we in de zomer de schuifdeur open kunnen laten en tijdens de koude dagen alsnog onze mooie tuin kunnen bewonderen.

Dit was echter moeilijker en duurder dan we van tevoren hadden verwacht. Om ervoor te zorgen dat we niet alleen door onze oorspronkelijk achterdeur ons tuin konden zien moet de oude deur eruit, net als een stuk van de muur. Een deel van de oorspronkelijke muur zal worden verstevigd met een stalen constructie om de extra druk beter te kunnen verdelen. De verwachting is dat de uitbouw binnen enkele weken zal worden voltooid. Persoonlijk kan ik niet wachten om het eindresultaat te zien zodat ik ook binnen van het zonlicht kan genieten.

6

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %