wtw unit
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Je woning op de juiste manier ventileren is erg van belang. Een goed binnenklimaat is ook erg voordelig voor jouw gezondheid. Bij mechanische ventilatie kan het soms wel wat koud worden tijdens de winter. Het liefste wil je een balans tussen de luchtstromen. Dit leidt tot een aangenaam binnenklimaat. Gelukkig heb je een wtw installatie. Een wtw unit, ook wel een warmte terugwin unit, is een ventilatiesysteem die ervoor zorgt dat bij het ventileren zo min mogelijk warmte of kou verloren gaat. Dit soort installatie valt onder balansventilatie. 

De werking van een warmte terugwin unit

Bij warmte terugwin worden 2 luchtstromen met elkaar in contact gebracht. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur van 1 luchtstroom wordt overgebracht naar de andere luchtstroom. Dit wordt gedaan door de 2 luchtstromen dicht langs elkaar te laten stromen, zonder ze te laten mengen. In de unit wordt dit gedaan door een warmtewisselaar. De luchttoevoer en -afvoer worden dan gescheiden door een dun membraan. D.m.v. wtw blijft je woning geventileerd met frisse lucht, zonder dat dit een vervelend effect heeft op de temperatuur. Met dit systeem kan maar liefst 95% van de warmte of kou uit de afvoerlucht worden afgegeven aan de frisse toevoerlucht. De wtw unit zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit, wat goed is voor jouw gezondheid. 

wtw unit

Duurzaamheid voordelen

De warmte terugwin unit heeft veel voordelen. Vandaag de dag wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Bij het kiezen van een ventilatiesysteem is dit ook zo. Een wtw installatie is veel meer energiezuinig dan andere mechanische ventilatie. Deze installatie levert een hoger energielabel op en verlaagt de energiekosten. Doordat geen extra energie hoeft te gebruiken om je huis te koelen tijdens de zomer en te verwarmen tijdens de winter, bespaar je veel energie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %