0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Betoverende olijfboompjes

Hun naam alleen al, roept beelden op van de Provence en de Middellandse Zee! olijfboompjes zijn een fantastische aanvulling in elke tuin, ze zien er namelijk fantastisch uit!

De eetbare vruchten zijn olijven en worden meestal als zwart of in groentinten gezien en zijn ook de bron van olijfolie, beroemd om zijn vele gezondheidsvoordelen!

Olijfboompjes in pot, ideaal voor terrassen

Misschien heb je een kleine tuin of helemaal geen tuin, maar wel een vlonder of terras dat je kunt decoreren met planten. olijfboompjes zijn een geweldig idee om patio’s, terrassen en balkons te versieren. De zilvergroene bladeren zijn erg verfijnd en hun groenblijvende schoonheid duurt het hele jaar door. Geurige, witte bloesems kunnen in elk seizoen verschijnen, kort daarna gevolgd door lichtgroene olijven. De olijven worden donkerder naarmate ze rijpen en kunnen worden geplukt, gedroogd en gebruikt in heerlijke recepten.

Plaats de olijfboompjes eenvoudig in een beschut, zonnig deel van de tuin en laat de bovenste rand aarde (2 tot 3 cm) tussen de gietbeurten drogen.

Met extra zorg komen ze ook de winter door. Hoewel de meeste soorten winterhard zijn heeft de plant die in een container wordt gekweekt, extra vorstbescherming nodig.

De olijfboom als kamerplant

Gezien de huidige rage voor kamerplanten, is het moeilijk voor te stellen, maar je kan ook binnen olijfboompjes laten groeien. Met hun lichte, salie-kleurige blad, passen ze prachtig in moderne interieurs. Ze hebben een zekere verfijning, alsof je net een klein stukje vakantie in je woonkamer hebt gebracht. Als je overweegt om een ​​van deze schoonheden te laten groeien, moet je dit wel weten:

  • Net als een andere fruitboom heeft hij zonlicht nodig! Zeker zes uur per dag!
  • Ook kleine bomen groeien, maar je kan olijfboompjes wel insnoeien.
  • Door piepschuim, grind of een ander soort vulmiddel op de bodem van de pot te plaatsen, blijft de grond goed gedraineerd.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %