raamuitzetter
0 0
Read Time:4 Minute, 32 Second

Wil je een raamuitzetter voor jouw raam aanschaffen? Dan is het belangrijk dat je de juiste raamuitzetter kiest. Wij geven jou de 5 beste tips waarmee je zeker weet dat je de juiste en mooiste raamuitzetter voor jouw woning hebt.

1. Voor jouw raam

Allereerst is het belangrijk dat de raamuitzetter op jouw raam past. Let er dus op voor welk raam de raamuitzetter geschikt is. Zo heb je raamuitzetters voor naar binnen- en buitendraaiende ramen, voor wegdraaibare ramen en ramen die een extra hoge beveiliging nodig hebben. Maar je hebt ook raamuitzetters speciaal voor draairamen, bovenlichten, klep- en uitzetramen of die op elk raamkozijn passen. De telescopische raamuitzetter heb je ook in diverse maten, waardoor je zelf kan bepalen tot hoever het raam opengezet kan worden.

Kom je niet bij jouw raam en moet deze wel open en dicht kunnen, dan kan je voor de elektrische raamuitzetter van Axa kiezen. Zo kan je hem met een afstandsbediening alsnog bedienen. Heb je een raam met hor, vitrage of raamdecoratie, dan kan je kiezen voor een telescopische raamuitzetter. Hierbij kan je ook eenvoudig kleding of beddengoed uithangen, omdat de raamuitzetter niet naar binnen uitsteekt. 

2. Kies voor optimale beveiliging

Zorg daarnaast dat jouw raam optimaal beveiligd is. Dit is aan te raden als er veel inbraken voorkomen in jouw buurt of voor een veilig en gerust gevoel als je even weg van huis gaat. De raamuitzetter wegdraaibaar heeft een uitvoering met slot. Deze heeft een SKG** keurmerk, waardoor het raam minimaal 3 minuten beveiligd is tegen wel bijna alle inbraakmethodes. Vergeet het raam alleen niet op slot te zetten als je weg van huis gaat, anders kunnen inbrekers alsnog binnenkomen.

Wil je een andere raamuitzetter en jouw raam toch beveiligen? Plaats dan ook een raam oplegslot of twee raamboompjes met SKG-keurmerk. Kies je voor een telescopische raamuitzetter en heb je een raam met een hoogte van 1 meter of meer, dan heb je 2 van deze uitzetters nodig om er zeker van te zijn dat het stevig genoeg is. De elektrische raamuitzetter is wel, net zoals de raamuitzetters met slot, SKG-gekeurd en dus inbraakwerend. Door hiervoor te kiezen weet je in ieder geval zeker dat jouw raam goed beveiligd is.

3. De juiste kleur

Raamuitzetters zijn in diverse kleuren beschikbaar, zoals zwart, wit, grijs en bruin. Hierdoor kan je een raamuitzetter die bij jouw raamkozijn en interieur past en in jouw smaak kiezen. Ook zijn er diverse modellen, want van elk merk zien de raamuitzetters er weer anders uit. Hier kan je dus ook uit kiezen, net wat jij het mooiste vindt. Heb je een modern interieur, dan is een zwarte raamuitzetter een aanrader. Grijze raamuitzetters passen eigenlijk overal wel bij, namelijk bij groen, grijs, zwart, bruin en wit. 

Bruine raamuitzetters zijn meer voor een wat ouderwets en donker interieur of een bruin kozijn. Een witte uitzetter past goed bij witte kozijnen en valt daardoor ook minder op. Op die manier kan je een raamuitzetter zo weinig mogelijk laten opvallen of juist wat meer. Wil je een extra sterke raamuitzetter, dan kan je het beste voor een RVS raamuitzetter kiezen die ook bestendig is tegen regen. Ideaal dus als je het raam open hebt staan en het ineens gaat regenen.

4. Zorg voor gemak

Zorg daarnaast voor gemak. De raamuitzetter zelf biedt al gemak, omdat het een klapperend raam voorkomt, je zelf de stand kan bepalen en het eenvoudig zelf te monteren is. Maar in principe is het zo dat elk soort raamuitzetter weer een ander extra bedieningsgemak biedt. Zo is de elektrische raamuitzetter ideaal voor ramen waar je niet bij komt. Het raam kan zo alsnog open en dicht, zonder een kruk, ladder of stoel te gebruiken. De tele-uitzetter is ideaal voor ramen met een hor, vitrage of raamdecoratie. Hierbij hoef je maar eenmalig de remwerking in te stellen, waarbij hij iedere ventilatiestand volstaat.

De telescopische raamuitzetter kan daarnaast ook aan de bovenzijde van het raam gemonteerd worden. Een uitzetijzer is weer handig bij aanschaf, want je hoeft niet naar de draairichting van het raam te kijken. Een raamuitzetter wegdraaibaar met slot is ideaal, omdat gelijksluiting mogelijk is als je meerdere uitzetters van één merk koopt. Koop je dus meerdere Axa raamuitzetters wegdraaibaar, dan zijn deze allemaal met één en dezelfde sleutel te bedienen. Geen gedoe dus met een zware sleutelbos.

5. Welk merk?

Er zijn diverse merken raamuitzetters. Wij raden de merken Dulimex en Axa aan. Dit zijn namelijk populaire en de meest gebruikte merken die kwalitatieve producten leveren. Daardoor gaan jouw raamuitzetters dus lang mee. Daarnaast hebben ze een uitgebreidt assortiment, waardoor er genoeg keuze is. Wel zijn de Dulimex raamuitzetters een stuk goedkoper en is de kwaliteit gelijk aan Axa. Heb je dus wat minder budget, dan kan je beter voor een Dulimex raamuitzetter kiezen. 

Vind je Axa betrouwbaarder of heb je daar al meer raambeslag van, dan kan je beter voor dat merk kiezen. De raamuitzetters zorgen als laatste er allemaal voor dat kinderen niet zomaar het raam open kunnen zetten. De kans is bij een raamuitzetter met slot het kleinst, bij een raamuitzetter ijzer het grootst. Verder zijn alle raamuitzetters ook ideaal voor de ramen in de schuur, bedrijfspand, camper of woning op het schip. Of je dus Dulimex of Axa kiest, het maakt niet uit. Als jij maar voor jouw gevoel de juiste keuze gemaakt hebt en de raamuitzetter voor jouw raam geschikt is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %