0 0
Read Time:2 Minute, 29 Second

Heeft de verhoging van de elektriciteit- en gasprijzen ertoe geleid dat je flink moet besparen op je kosten? Dat is erg vervelend. Gelukkig zijn er genoeg manieren om geld te besparen. Ook tijdens periodes dat je minder geld te besteden hebt wil je dat je kinderen zich vermaken. In dit artikel lees je 3 goedkope hobby’s voor je kinderen.

Alternatieven voor een sportvereniging of -club

De contributie voor een sportvereniging of -club is soms erg hoog. Er zijn echter wel genoeg alternatieven. Bij veel gemeentes worden er sporten georganiseerd voor kinderen uit families met een laag inkomen. Daarnaast zijn er ook amateur sportlesgevers die voor een laag bedrag sportlessen geven. Bovendien kan je ook zelf gaan sporten met je kinderen. Dit is ook goed voor jullie band! Naast gewoon een rondje hardlopen of wandelen kan je zelf een leuk sportlesje bedenken of vinden op Youtube. Kinderen vinden het extra leuk om te sporten als je een spelelement toevoegt. Maak bijvoorbeeld samen een hindernisbaan of doe een spel met een dobbelsteen. Dan bedenk je van tevoren welke oefening je moet doen als de dobbelsteen op een bepaald getal valt. Nog leuker is als je ook vrienden met kinderen uitnodigt. Zo kunnen jullie samen gratis een sportles organiseren.

Schilderen of tekenen

Dit is niet alleen een goede hobby, maar ook een goede keuze om andere redenen. Zo kan het de creativiteit van je kind stimuleren. Daarnaast kan het rustgevend werken, omdat je kind zich tijdens het schilderen of tekenen focust op slechts een ding tegelijkertijd. Tijdens andere activiteiten krijg je vaak veel prikkels van verschillende dingen. Dit is niet het geval bij schilderen of tekenen. Extra rustgevend kan het tekenen van mandela’s zijn. Je hoeft in principe geen les te krijgen om te schilderen of te tekenen. Op Youtube kan je veel tutorials vinden. Of volg een keer een goedkope les bijvoorbeeld in een buurthuis. Goedkope schildermaterialen koop je onder andere bij: verfze.nl. Hier kan je onder andere terecht voor ecoline verf en acrylverf.

 Fotografie als hobby

Dit is net als schilderen en tekenen een goede hobby om creativiteit te stimuleren. Een voordeel van fotograferen als hobby is dat je kind het overal kan doen. Ga bijvoorbeeld naar een bos, een mooi natuurgebied of naar het centrum van de stad. Door te fotograferen ziet je kind dingen die hij/zij normaal niet zal doen. Door fotografie leer je namelijk meer naar de details te kijken. Fotograferen kan in principe met een mobiel. Als je kind het fotograferen echt leuk vindt kan je overwegen een fototoestel aan te schaffen. Laat je kind eerst een tijdje fotograferen met een mobiel en kijk hoelang je kind het blijft doen. Dan weet je dat het de moeite waard is. Dit is een dure investering, maar slechts een eenmalige investering.

Een andere goedkope hobby is bijvoorbeeld knutselen. Hiervoor hoef je niet perse knutselspullen te kopen. Je kunt bijvoorbeeld knutselen met oude tijdschriften of kranten. Dan ben je ook meteen duurzaam bezig!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %