0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

We hebben allemaal wel eens vragen. De ene vraag is wat noodzakelijker dan de ander. Waardoor dat komt, dat verschilt van geval tot geval. Dat kan namelijk komen omdat je iets nodig hebt, een stukje informatie. Met die informatie ga je op zijn beurt weer wat doen en wat datgene is, is weer compleet afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Lekker vaag en totaal niet concreet allemaal, dat begrijpen we best. Toch kan het allemaal beter en concreter! Namelijk met een specifieke vraag: wat is waterhardheid? Die vraag gaan we voor jou beantwoorden in deze blog. Zodra jij antwoord weet te geven op de vraag ‘wat is waterhardheid’, kun je hier namelijk wat mee doen. Je kunt verbeteringen aanbrengen naar wens, indien mogelijk en indien nodig uiteraard. Laten we dus maar snel beginnen en je vertellen wat waterhardheid is! 

Wat is waterhardheid?

Wat is waterhardheid? Water is toch helemaal niet hard? Je kunt je hand er zo doorheen steken. Ja, dat klopt. Dat is echter totaal niet waar waterhardheid op toeziet. Waterhardheid gaat namelijk over bepaalde metalen in je water. Niet metalen zoals die van je autodeur, maar hele kleine stukjes; ionen heten ze. Dit zijn voornamelijk calcium deeltjes, ook wel kalk ionen genoemd. Deze stukjes slaan neer als een soort vaste stof wanneer het water stil staat of verhit wordt, dit wordt ook wel kalkaanslag genoemd. De waterhardheid wordt ook wel gemeten in Franse of Duitse graden en je kunt snel en gemakkelijk online opzoeken wat de hardheid van het water is in jouw omgeving. Kalkaanslag is niet goed voor jou, maar ook niet voor je apparatuur en je huis. Waarom dat niet zo is? Dat lees je hieronder. Je weet nu in ieder geval antwoord te geven op de vraag ‘wat is waterhardheid’ en daar kwam je voor, nu snel verder! 

Waterontharders en waterontkalkers

Als je een hoge waterhardheid hebt of je wil je water simpelweg nog zachter, dan kun je een waterontharder op zoutbasis nemen. Dit zout zorgt ervoor dat, wanneer het water door dit filter stroomt, de kalkdeeltjes in het filter achterlaat en natriumionen loslaat in het water. Die natriumionen zijn helemaal niet schadelijk, dat kan geen kwaad. Wat is waterhardheid? Nou, na het plaatsen van een waterontharder hoef je je hier geen zorgen meer over te maken en wil je ook niet meer weten wat je waterhardheid is. Waarom je een waterontharder moet nemen? Dat lees je hieronder.

Waarom een waterontharder?

Zoals we al hebben aangegeven, kun je een waterontharder kopen als je zachter water wil. Maar goed, waarom wil je überhaupt zachter water? Nou, onder andere omdat je witgoed dan beter blijft. De verwarmingselementen van je witgoed gaan sneller stuk door de kalklaag. Ook gaat het schoonmaken van sanitair sneller, smaakt je water beter, word je huid gezonder omdat water zonder kalk gezonder en zachter is voor je huid en zal wasgoed sneller schoon zijn en zachter blijven. Kortom; genoeg voordelen. Je kwam voor een antwoord op de vraag ‘wat is waterhardheid?’, maar je gaat weg met de vraag ‘waar kan ik een waterontharder krijgen?’!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %