dekbedovertrek naar keuze
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Heb je eindelijk een dekbedovertrek naar keuze gevonden? Leuk! Het inrichten van een slaapkamer is een vermakelijke klus en het heeft direct invloed op je nachtrust. Maar voor je overgaat op de aankoop: heb je wel goed gekeken naar de maten?

De juiste maten uitzoeken als het gaat om beddengoed is heel belangrijk. Soms zie je echter door de bomen het bos niet meer. Hieronder lees je meer over de verschillende maten en hoe de keuze te maken.

dekbedovertrek naar keuze

Tweepersoons beddengoed

Wanneer je met twee personen in een bed slaapt, of een lekker groot bed voor jezelf hebt, is een tweepersoons dekbedovertrek nodig. De standaardmaat van een tweepersoons overtrek is 200 x 200 cm of 200 x 220 cm. De breedte van dit overtrek is dus 200 cm en de lengte kan 200 of 220 cm zijn. Deze maat is overigens ook geschikt voor twijfelaars.

Eenpersoons beddengoed

Een eenpersoons dekbedovertrek is geschikt voor kinderbedden, personen die alleen slapen of op een tweepersoonsbed waarbij beide personen liever onder een eigen dekbed slapen. De eenpersoons dekbedovertrek is dus ideaal wanneer je twee losse dekbedovertrekken fijner vindt. Een eenpersoons dekbedovertrek is 140 x 200/220 cm, het overtrek is dus 140 cm breed en 200 of 220 cm lang. 

Afwijkende maten

Naast de bovenstaande maten zijn er nog afwijkende maten. Deze overtrekken zijn bijvoorbeeld extra lang of juist extra breed. Ook zijn er dekbedden en beddengoed specifiek voor twijfelaars. Online vind je meer informatie over alle mogelijkheden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %