0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Verschillende soorten kantoorplanten

Zoveel soorten, zoveel maten en welke moet je nu eigenlijk kiezen? Door al deze kantoorplanten kan je maar moeilijk de kas zien. Geen zorgen, ik zal je wat informatie geven en misschien aan de hand daarvan zie je al snel een uitweg uit dit oerwoud van kantoorplanten.

De meeste kantoorplanten zijn makkelijk te onderhouden zolang je ze minimaal één keer per week water/plantenvoeding geeft en dat ze een goede plek op uw kantoor krijgen.

 

Welke kantoorplant is het beste voor jou?

Zoals wij, mensen, houden planten ook van een zonnetje. Dit helpt hen groeien en het is maar net de vraag of je kantoor een plek heeft met zonlicht. Mocht je een plek hebben waar veel zonlicht naar binnen straalt kan je denken aan planten zoals de Strelitzia, de Ficus, of de meeste varianten van de Schefflera. De meeste kantoorplanten zuiveren de lucht, maar let er wel op dat niet alle planten even sterk zijn. Zo kunnen kantoorplanten ook ziek worden mocht je er niet goed voor zorgen. Wil je een sterke plant die makkelijk groeit en de lucht zuivert op jouw kantoor? Dan raad ik de Ficus zeker aan.

 

Geen zon? Geen probleem!

Er zijn ook kantoorplanten die in de schaduw kunnen leven een voorbeeld hiervan is de Monstera. Om ervoor te zorgen dat deze kantoorplant zijn lucht filterende eigenschap behoud moet je de bladeren af en toe afstoffen.

Echter mocht je veel werknemers die s nachts werken raad ik je een andere kantoorplant aan die vooral s avonds zijn werk doet namelijk de Sansevieria.

Weet je nog steeds niet welke kantoorplant je moet kiezen of wil je hierbij graag professionele hulp? Dat kan! Gelukkig zijn er vele bedrijven die graag in jouw kantoor de planten komen installeren. Ze passen de plantenselectie aan naar jouw wensen. Zo kan je zonder stress van je kantoorplanten genieten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %