0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Het kan nog best lastig zijn om de juiste radiator te kiezen. Er zijn namelijk talloze soorten, maten en kleuren waaruit je kunt kiezen. Bovendien zijn er ook nog allerlei technische specificaties waar je rekening mee moet houden. In deze blog delen we onze beste tips en tricks voor als je op zoek bent naar een nieuwe radiator. Dan weet je na het lezen van dit artikel zeker dat je de juiste aankoop doet!

De verschillende soorten radiatoren

Er zijn talloze verschillende soorten radiatoren op de markt. De bekendste zijn de paneelradiatoren en de designradiatoren. De paneelradiator is de meest gangbare en is vaak gemaakt van wit plaatstaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogtes en hebben een klassiek uiterlijk. De designradiator is daarentegen een moderne variant. Ze zijn strak gevormd en hebben vaak een opvallende kleur. Andere alternatieve type radiatoren zijn de handdoekradiator en de vloerverwarming.

Het formaat van de radiator

Het formaat van de radiator is afhankelijk van de ruimte waarin je deze wilt plaatsen. Wil je aangename warmte in elke hoek van de kamer, dan dien je een groter formaat te kiezen. Hoe groter de radiator, des te meer warmte deze kan afgeven. Maar ook de positie waarop je de radiator plaatst, speelt een belangrijke rol. Het maakt namelijk uitgemaakte of deze onder het raam of aan de wand hangt.

De warmte die de radiator afgeeft

De capaciteit van een radiator is genoeg voor een bepaald volume van de kamer. Dat volume kun je berekenen door de inhoud van de ruimte te vermenigvuldigen met het aantal watts dat nodig is per kubieke meter van de ruimte. Op basis van deze formule kun je de capaciteit berekenen die nodig is om de kamer te verwarmen. Door de radiator die je kiest af te stemmen op dit vermogen, heb je altijd een aangename warmte in huis.

Energiezuinig of niet?

Steeds meer mensen willen tegenwoordig energiebesparende apparaten, zo ook radiatoren. Als je zuinig omgaat met energie, dan is het zeker de moeite waard om te investeren in een energiezuinige radiator. Deze radiator verbruikt namelijk minder energie om dezelfde mate van warmte te produceren. Dit is beter voor het milieu en natuurlijk ook voor je portemonnee!

Conclusie

Van het formaat tot de warmteafgifte en het energielabel, er zijn talloze factoren die beïnvloeden welke radiator je het beste kunt kiezen. Door deze tips en tricks in acht te nemen, kun je de juiste keuze maken en heb je altijd een fijne en warme leefomgeving. Of je nu kiest voor een strakke designradiator of een klassieke paneelradiator, hopelijk heb je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie opgedaan om de perfecte radiator kopen te vinden!

Bron: www.radiatorendiscounter.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %