Kunststof kozijnen
0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Waarom zijn kunststof kozijnen duurzamer dan houten kozijnen?

Bij alle leveranciers van kozijnen kunt u terecht voor het kopen van kunststof kozijnen voor uw woning of bedrijf. En u bent niet de enige die ze wil kopen. Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen ter vervanging van houten kozijnen, vooral omdat ze graag kiezen voor duurzaamheid. Is dat voor u ook het doorslaggevende argument. Op Wonen-Interieur-Tips geven we u antwoord op de vraag waarom kunststof kozijnen duurzamer zijn dan houten kozijnen?

Weersbestendigheid

De weersbestendigheid van Kunststof kozijnen wordt door de meeste mensen aangeven als hét argument om te kiezen voor kunststof. Deze kozijnen zijn zeer goed bestand tegen destructieve invloeden als regen, sneeuw en uv-straling. Ook gaan ze nooit roesten, krijgen ze geen houtrot of hebben insecten een schadelijke invloed. Houten kozijnen hebben veel meer last van eerdergenoemde problemen.

Betere isolatie

Kunststof kozijnen hebben een veel hogere isolatiewaarde dan houten kozijnen. Ze bieden gewoon goede isolatie en houden warmte beter in huis. Ook houden ze koude van buiten beter tegen. En dat komt de maandelijkse energierekening natuurlijk ten goede.

Ze gaan gewoon langer mee

Kunststof kozijnen gaan gewoon vel langer mee dan kozijnen van een kwetsbaar materiaal als hout. Ook heeft u met kunststof geen tot nauwelijks onderhoud. Ze blijven eigenlijk lang van zichzelf in goede conditie te houden. Bij hout is ongeveer elke 5 tot 7 jaar een opknapbeurt nodig. Dit maakt kunststof kozijnen tot een veel duurzamere keuze voor wie wat verder in de toekomst kijkt.

Goed recyclebaar

De kozijnen van kunststof materiaal zijn aan het einde van de rit beter te recyclen tot andere, nieuwe producten. Met houten kozijnen is dat ook mogelijk. Ze zijn alleen wat vaker en sneller aan de beurt. Het kost dus ook steeds opnieuw weer hout dat gekapt moet worden!

Toch liever houten kozijnen?

Ondanks de grote voordelen van kunststof kozijnen, geeft een grote groep mensen nog steeds de voorkeur aan hout boven kunststof. En dat heeft met name te maken met de natuurlijke uitstraling van hout. Op het eerste gezicht is hout nu eenmaal mooier. Maar wie liever kiest voor natuur, milieu en duurzaamheid, is met kunststof kozijnen beter af en ook voordeliger uit. Voor meer informatie over kunststof kozijnen kunt u beter ook even contact opnemen met een specialist in kozijnen bij u in de buurt.

Meer woontips?

Onze hele website staat vol met interessante blogs over alles wat met wonen en woonideeën te maken heeft. Meer specifieke woonblogs leest u Hier.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %