0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

We zien het steeds minder; hondenkennels. Maar waarom eigenlijk? Wat is een hondenkennel? En kun je het beter wel of niet gebruiken voor je trouwe viervoeter. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Hekwerk en vertelt je meer over het gebruik van een hondenkennel.

 

Wat is een hondenkennel?

Een hondenkennel is een verblijfplek voor een hond. De kennel werd vroeger vaak buiten neergezet voor een hond om het erf te bewaken van zijn eigenaar maar tegenwoordig wordt een kennel ook steeds meer binnen en voor andere doeleinden ingezet.

 

Waarvoor wordt een hondenkennel gebruikt?

Zoals hierboven al even kort benoemd, werd een hondenkennel vroeger vaak buiten neergezet. Er werden vaak grotere honden ingezet die de plek van hun eigenaar moesten bewaken. Hierdoor is er een negatief beeld ontstaan over hondenkennels. Men associeert hondenkennels nog vaak met dierenleed en andere negatieve beelden. Echter, tegenwoordig wordt een kennel steeds meer binnen gebruikt en kan een hondenkennel juist ten goede komen aan het gedrag van je hond.

 

Waar moet een hondenkennel aan voldoen?

Om ervoor te zorgen dat je een hondenkennel juist gebruikt, is het belangrijk dat deze voldoet aan een aantal voorwaarden.

 

  • Allereerst is het belangrijk dat een hond de ruimte heeft in de kennel. Je wilt natuurlijk niet dat je hond het gevoel heeft opgesloten te zitten. Echter is het hierbij belangrijk dat de kennel ook weer niet te groot is. In een groot hok is het namelijk voor een hond moeilijk om zichzelf warm te houden.

 

  • Je moet de kennel kunnen schoonmaken. Je wilt natuurlijk dat je hond zich ten allen tijden in een hygiënische ruimte bevindt. Om een kennel goed te kunnen schoonmaken, kun je een kennel kopen met een verschuifbare lade eronder. Deze is gemakkelijk schoon te maken

 

  • Het is belangrijk dat een kennel niet direct op de grond staat. Het is dan ook het beste als er enige ruimte tussen de vloer en de onderkant van de kennel zit. Dit voorkomt een koude kennel en zorgt dat de hond het niet koud zal krijgen

 

We hopen dat deze informatie wat meer inzichtelijk maakt wat een hondenkennel precies is en hoe het op een juiste manier gebruikt kan worden!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %