profielbanner1
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Wanneer je je huis graag beter wilt beveiligen of wanneer je gewoon je sleutels kwijt bent moet je een nieuwe profielcilinder kopen. Het aanschaffen van een profielcilinder is geen hogere wiskunde maar er zijn wel wat dingetjes waar je op moet letten. Maar geen zorgen, na het lezen van dit bericht ben je er helemaal klaar voor!

Je moet letten op 4 zaken, namelijk:

  1. De lengte
  2. De kwaliteit
  3. Het type
  4. Aantal sleutels

Stap 1: de lengte

Je moet eerst kijken hoe lang je profielcilinder moet zijn, dit komt omdat deuren verschillen in dikte. Om deze reden kan je niet altijd een standaard maat profielcilinder kiezen. Gelukkig is het opmeten van de juiste maat profielcilinder erg makkelijk, op YouTube staan een hoop filmpjes over het correct opmeten.

Stap 2: de kwaliteit

Profielcilinders zijn er in verschillende kwaliteiten. Zo heb zijn er sloten met en zonder keurmerk. Een profielcilinder zonder keurmerk is bedoeld voor gebruik binnenshuis. Een profielcilinder met SKG 2 sterren en SKG 3 sterren keurmerk zijn bedoeld voor buitendeuren. Deze profielcilinders zijn beschermd tegen het manipuleren en hebben boorbescherming.

Stap 3: het type

Profielcilinders zijn er in 3 typen, namelijk de halve cilinder, knopcilinder en dubbele cilinder. De namen verklappen het al een beetje maar ik zal nog even een korte uitleg geven per profielcilinder. De halve cilinder heeft maar aan één kant een sleutelgat, de dubbele cilinder heeft aan beide kant een sleutelgat en de knopcilinder heeft aan één kant een draaiknop.

Stap 4: aantal sleutels

De laatste stap is het makkelijkst, je hoeft nu alleen nog te kiezen hoeveel sleutels je wilt bij je profielcilinder.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %