0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

Een sedumdak bied allerlei voordelen voor huiseigenaren, maar ook voor het milieu. Ze nemen CO2 op en helpen de lucht te zuiveren, fungeren als regenwaterbuffer en zorgen zelfs voor een zekere mate van isolatie. Dit betekent dat uw gebouw in de zomer koeler is en in de winter iets warmer. Bovendien kan een groendak helpen om de biodiversiteit in stedelijke gebieden te stimuleren. De kosten van een groendak kunnen nogal variëren, afhankelijk van de dikte van de grond en het beplantingssysteem dat u wilt gebruiken. Wilddaken kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan sedumdaken. Andere factoren die van invloed zijn op de kosten zijn onder meer:

 

– Of u nu zelf het groendak plaatst of professionele aannemers en landschapsarchitecten inschakelt.

– Of er extra ondersteuning nodig is op het dak. Structurele engineering kan nodig zijn om het dak te versterken, om het gewicht van de grond en planten te ondersteunen.

– Of u nu accessoires nodig hebt, zoals randretentielijsten om alle materialen stevig op het dak te houden.

– Hoe toegankelijk uw dak is.

– De kwaliteit en kwantiteit van planten.

– Uitgebreide groendakkosten.

 

Groendakkosten per vierkante meter

 

Hoewel de totale kosten afhankelijk zijn van de bovengenoemde factoren, liggen de gemiddelde groendakkosten per m2 tussen €75 en €130.

 

Groendakkosten per vierkante voet

 

Als u een budget voor uw groendak bedenkt op basis van vierkante voet, dan is dit wat u kunt verwachten te betalen. De gemiddelde kosten voor een groendak bedragen ongeveer €7 tot €12 per vierkante voet.

 

Kostencalculator sedum dak

 

Een van de beste manieren om het budget voor uw project zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, is door het in vierkante meters of vierkante voet te doen. Bereken zo goed mogelijk de grootte van uw dak (of schakel een professionele aannemer in om het voor u te doen) en kies het type groendak dat u wilt. Als u de gemiddelde kosten per vierkante meter of vierkante voet van dit type groendak kent, kunt u de waarschijnlijke totale kosten berekenen. U kunt ook een gespecialiseerde aannemer inschakelen om u een offerte te geven – dit kan veel sneller en gemakkelijker.

 

Uitgebreide groendakkosten

 

Er is meer dan één soort groendak. De twee belangrijkste soorten zijn intensief en uitgebreid. Intensieve daken zijn dik, waardoor allerlei kruiden, bloemen, struiken en grassen kunnen groeien. Deze zijn meestal erg zwaar, dus ze hebben aanzienlijke dakondersteuning en behoorlijk wat voortdurende zorg nodig. Extensieve groendaken zijn dunner, waar een ondiepe laag substraat een groeiomgeving biedt voor stresstolerante, laaggroeiende sedumdak, grassen en mossen. Extensieve groendaken zijn een van de meest populaire keuzes voor woningen, omdat ze veel lichter zijn. Het is begrijpelijk dat ze ook goedkoper zijn tussen de €50 en €100 per vierkante meter, vergeleken met de intensieve groendakkosten van €60 tot €200.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %