huis te koop Tegelen
0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

De kans is behoorlijk groot dat je al weleens hebt gehoord over bezwaar WOZ. Elk jaar opnieuw kijken eigenaars van een woning een klein beetje angstig uit naar het moment waarop de zogenaamde WOZ beschikking bij hen op de mat valt. Voor deze WOZ beschikking geldt namelijk dat ze verantwoordelijk is voor een belangrijk gedeelte van de heffingen evenals belastingen waarmee je geconfronteerd kan worden als woningeigenaar. In het merendeel van de gevallen wordt deze gewoon correct berekend, maar dat is niet altijd het geval. Wil je hier graag meer over te weten komen en wil je graag ontdekken wat je daartegen kan doen? Blijf dan zeker verder lezen! 

Wat maakt de WOZ waarde zo belangrijk?

Als je nog maar net eigenaar bent geworden van een nieuwe woning is de kans ontzettend groot dat je, je nog niet helemaal bewust bent van wat de WOZ-waarde nu precies is. Het gaat hierbij om een soort van waarde waar de verschillende heffingen en belastingen op worden gebaseerd waar je als eigenaar van een woning mee te maken krijgt. Hoe hoger de WOZ waarde is gelegen, des te hoger ook deze kosten dus met andere woorden zullen uitvallen. Bezwaar WOZ aantekenen kan er in de praktijk voor zorgen dat je, je hier geen zorgen over hoeft te maken. Althans wanneer uiteindelijk blijkt dat de WOZ waarde welke door de gemeente of stad werd berekend niet correct is. 

Wanneer kan je bezwaar WOZ aantekenen?

In principe beschik je altijd over de mogelijkheid om bezwaar WOZ aan te tekenen. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat dit slechts mogelijk is tijdens een beperkte periode volgend op de datum van de WOZ beschikking. Jouw bezwaar dient dan ook binnen de zes weken volgend op deze datum te worden overgemaakt. Heb je dat niet tijdig gedaan? Dan dien je er rekening mee te houden dat je voor dat jaar geen bezwaar meer aan zal kunnen tekenen. Voor het volgende jaar kan je bij een eventuele te hoog uitvallende WOZ waarde dan uiteraard wel terug bezwaar aantekenen. 

Van cruciaal belang om rekening mee te houden bij bezwaar WOZ waarde aantekenen heeft te maken met het feit dat je dit bij voorkeur alleen maar moet doen wanneer je er echt sterk van overtuigd bent dat je een goede reden hebt om bezwaar aan te tekenen. Voor heel wat mensen geldt namelijk dat ze dit doen, wetende dat ze daar eigenlijk maar weinig kans op slagen mee hebben. Het spreekt voor zich dat dit helemaal niet interessant is, integendeel.

Hoe moet je zo’n bezwaar WOZ precies indienen?

Ondertussen weet je dus dat een bezwaar WOZ dient te worden ingediend binnen de termijn van zes weken volgend op de datum die je terug kan vinden op de WOZ beschikking die je ontvangt. Dit gezegd hebbende stellen veel mensen zich bijkomend nog de vraag hoe zo’n bezwaar WOZ nu eigenlijk precies moet worden ingediend. Dat kunnen we hier helaas niet zomaar aangeven. Er dient immers rekening mee te worden gehouden dat de werkwijze hiervoor wordt bepaald door de gemeente of stad waarin je woonachtig bent. Hoe je precies bezwaar WOZ aan kan tekenen zal dan ook altijd blijken uit de bijlage die bij je WOZ beschikking is terug te vinden. Woonachtig in Amsterdam? Lees hier meer over de WOZ waarde Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %