Groentes-en-groentezaden
0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Wil je wat meer levendigheid geven aan jouw tuin of balkon? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je bestelt via onze webshop allerlei zaden, waarmee je jouw tuin of balkon precies de planten kan geven die jij wilt. Veel mensen denken dat ze per se een tuin nodig hebben om te kunnen tuinieren. Niets is minder waar! De meeste planten groeien ook heel goed in potten die je bijvoorbeeld op je balkon of terras kan plaatsen.

Waarom zaden in plaats van planten?

Als je nadenkt over nieuwe planten, denk je waarschijnlijk het eerst aan grote tuincentra. Hier vind je planten in allerlei soorten en maten. Dat is natuurlijk makkelijk, omdat je meteen het resultaat ziet. Maar wist je dat het ook veel voldoening kan geven om juist met zaden te beginnen? Je ziet misschien niet meteen een plant, maar je krijgt wel de hele levensloop mee. Je bent op die manier een echte plantenmama of plantenpapa. Als je de zaden maar voldoende ruimte geeft en op de juiste manier verzorgt, zul je zien dat er al snel een plant begint te groeien.

Wat voor soort zaden zijn er allemaal?

Bij onze webshop kun je kiezen uit veel verschillende zaden. Het hangt er maar net vanaf wat je in je tuin wilt hebben. Wil jij bijvoorbeeld liever bloemen voor kleur en levendigheid? Ben je van plan een eigen moestuin te beginnen met groenten en/of kruiden? Of wil je graag je meer biologisch verbouwen? Je kan voor alles bij onze webshop terecht. Je hebt keuze uit:

  • Groentezaden
  • Bloemenzaden
  • Kruidenzaden
  • Biologische zaden

Hoe moet ik ze verzorgen?

Op alle verpakkingen staat uitgelegd hoe je de planten moet verzorgen. Sommige planten hebben bijvoorbeeld meer zonlicht of water nodig dan anderen. Als je je houdt aan de instructie, zal het je zeker lukken! Je hoeft niet per se groene vingers te hebben. Houd er rekening mee dat je zaden het beste eerst kunt laten ontkiemen. Dit betekent dat je ze eerst in een kweekkastje plaatst om te zorgen dat ze wortels krijgen. Zodra ze wortels hebben – dit hoeft over het algemeen maar een paar millimeter te zijn – kun je ze in de grond plaatsen en verder de instructie op de verpakking volgen. Bewaar de verpakking dus goed!

Kan ik verschillende soorten zaden bij elkaar planten?

Het belangrijkste voor de planten is dat ze ruimte hebben om te groeien. Let er daarom bij het zaaien op dat je de zaadjes niet te dicht bij elkaar legt. Nu zijn ze misschien nog klein, maar de plant of bloem die er uiteindelijk uitkomt, kan ineens een stuk groter zijn.

Op zich is het geen probleem om verschillende soorten gewassen bij elkaar te zetten, of dit nu in de tuin of in een pot is. Diversiteit is juist goed! Er zijn wel uitzonderingen. Raadpleeg de instructie om te kijken of je een gewas kweekt wat de neiging heeft om andere planten te overwoekeren. Daarnaast zul je zien dat sommige planten heel veel water nodig hebben en andere juist niet. Het is niet handig om zaden naast elkaar te leggen, waarvan de ene een vochtige ondergrond nodig heeft, terwijl de andere juist van droge grond houdt. Let dus ook goed op de verzorging voor de specifieke plant. Wat je ook zoekt, bij ons kun je voor alles terecht. Kijk op onze website zadenkopenonline.nl voor het aanbod.

About Post Author

Redactie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %