0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

In een woning heb je allerlei soorten schakelaars zitten. Deze zijn natuurlijk bedoelt om dingen te activeren en uit te zetten, maar naast de functie zijn ze ook nog eens een aanvulling op je interieur. De meest voorkomende schakelaars zijn de lichschakelaars. Echter zijn er diverse soorten lichtschakelaars, dus voor welke moet jij kiezen?

 

Enkelvoudige en tweevoudige lichtschakelaars

De meeste schakelaars in een woning zijn de eenvoudige en de tweevoudige schakelaars. Dit zijn de lichtschakelaars waarmee je één (of twee) lichtpunten kunt bedienen met één knop. Dit is dus eigenlijk het lichtknopje die iedereen wel kent.

 

Tijdschakelaars

Naast de standaard lichtschakelaars zien we ook steeds vaker tijdschakelaars. Met deze schakelaars kan je tijden instellen wanneer het licht aan en uit moet gaan. Dit gebruiken mensen bijvoorbeeld om inbraken te voorkomen. Hiernaast is het ook erg handig in de tuin, aangezien je niet elke keer naar buiten hoeft te gaan om het licht aan te zetten.

 

Trekschakelaar

Ten slotte hebben we ook nog de trekschakelaar. Dit is eigenlijk het zelfde als een enkelvoudige schakelaar, maar in plaats van op een knopje te drukken moet je nu aan een touw trekken om het licht te bedienen. Dit zien we vaak naast een bed, zodat mensen niet hoeven op te staan om het licht te bedienen.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij Schneider Electric!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %