0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Een grondspot is een speciaal soort verlichting die je in de tuin kunt gebruiken. Zo’n spot wordt gedeeltelijk in de grond of in de bestrating gemaakt. Bij een grondspot draait het niet zozeer om de hoeveelheid licht die hij produceert, maar vooral om het accent dat daardoor wordt gecreëerd. Met deze soort spot kun je goed bepaalde planten in de tuin uitlichten. Je plaatst de spot half onder de plant. Die wordt dan van onderen verlicht en dat geeft een fraai effect. Bij het uitlichten van bomen of grotere planten wordt aanbevolen om per plant meerdere spots te gebruiken.

 

Een grondspot wijst je de weg

Een grondspot worden heel vaak gebruikt om de vorm van een tuinpad te benadrukken. Je hoeft dan alleen maar tussen de lichtjes door te lopen en dan blijf je automatisch op het pad. Vooral in showtuinen wordt deze techniek veel gebruikt. Een grondspot is ook heel geschikt om te verwerken in een oprit. De spots zijn daar sterk genoeg voor. Je kunt er gewoon overheen lopen, zonder dat ze beschadigen. Door een oprit op die manier te verlichten kun je voorkomen dat je ongelukken krijgt als je in het donker thuis komt.

 

Aansluiten op het lichtnet

Bij het aanschaffen van een grondspot moet je het toepassingsgebied goed in de gaten houden. Niet elke spot is geschikt om in een oprit te worden geplaatst. Let in de webshop goed op het IP nummer dat bij de spot staat. Dat is een aanduiding van de kwaliteit van de spot. Een grondspot is niet verkrijgbaar in uitvoeringen op zonne-energie. Daarvoor zijn de spots te klein. Het is ook niet erg praktisch als de verlichting uit zou gaan omdat de batterij leeg is. Daarom worden deze spots altijd met waterdichte veilige kabels aangesloten op het lichtnet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %