0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, dat kunstgras steeds populairder is. Wat zijn de voordelen van kunstgras, die maken dat woningbezitters overstappen? In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje. Overigens wordt kunstgras niet alleen in tuinen gebruikt, als vervanging van normaal gras. Ook op een dakterras of een balkon kan het interessant zijn om het gebruik van kunstgras te overwegen. Hier vorm je met kunstgras een perfecte speelplek voor je kinderen! Zij hoeven met het kunstgras niet langer op een koude stenen vloer te spelen in de zomermaanden.

Tip: let bij de aanschaf van kunstgras goed op de kwaliteit hiervan! Goedkoop kunstgras zorgt op de lange termijn vaak voor hogere kosten, door het kunstgras al snel weer vervangen moet worden. Daarbij is goedkoop kunstgras vaak veel minder zacht.

Onderhoudsarm kunstgras in de tuin leggen

Het voornaamste voordeel van kunstgras ten opzichte van echt gras, is het feit dat kunstgras onderhoudsarm is. Je hoeft het gazon voortaan niet meer te maaien en ook de randen van je gazon hoeven niet meer te worden afgestoken. Zo ben je veel minder tijd en energie kwijt aan het bijhouden van je gazon. Zeker in de zomer kan het gras snel groeien, wat je tuin een rommelige uitstraling kan geven. Dit voorkom je door het gras regelmatig te maaien, of door voor kunstgras te kiezen.

Ook is de kans bij kunstgras erg klein, dat er onkruid door je gazon groeit. Zeker bij woningen tussen de landerijen is de kans op onkruid in je strakke gazon relatief groot. Denk aan paardenbloemen, distels en brandnetels.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %